Pinole - Energi, Protein, fibre og Omega-3 olie
Pinole er en Sydamerikansk opskrift og er rigtig enkel, men samtidig fyldt med både kulhydrater, protein, fibre og gode olier (bl.a. omega 3)
Grundopskriften ser sådan her ud:
Ca. 4 stk.
1 dl. Majsmel
1/2 tsk. kanel
1 spsk. brunt sukker, sirup eller honning
Chia frø
Vand
Jeg bruger normalt selv sirup (agave eller ahorn) og ca. 2-3 spsk. Chia frø.
Start med at varme en pande op og tænd samtidig din ovn på 175 grader.
Rist majsmelet på panden indtil det bliver gyldenbrunt (ca. 5-10 min)
Bland alle ingredienserne i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt lidt vand ad gangen og rør massen indtil den er fast og kan formes.
Form så dine Pinole. Jeg bruger 2 spsk. til at forme en kugle, som jeg så lægger på en bradepande (med bagepapir) og trykker den flad, ca. 1/2 cm tyk.
Bag Pinolen i den forevarmede ovn i ca. 15 minutter, så skulle de gerne se ud som på billedet :-) Dejlig sprøde udenpå, men bløde indeni.
Det er selvfølgelig individuelt hvor meget man ønsker at tilsætte af sukker og kanel, men ovenstående er en god start, så kan du selv eksperimentere :-)
Til sidst vil jeg sige, at jeg selv vælger at bage min Pinole, men du kan også vælge at spise den rå.
Grundopskriften ser sådan her ud:
Ca. 4 stk.
1 dl. Majsmel
1/2 tsk. kanel
1 spsk. brunt sukker, sirup eller honning
Chia frø
Vand
Jeg bruger normalt selv sirup (agave eller ahorn) og ca. 2-3 spsk. Chia frø.
Start med at varme en pande op og tænd samtidig din ovn på 175 grader.
Rist majsmelet på panden indtil det bliver gyldenbrunt (ca. 5-10 min)
Bland alle ingredienserne i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt lidt vand ad gangen og rør massen indtil den er fast og kan formes.
Form så dine Pinole. Jeg bruger 2 spsk. til at forme en kugle, som jeg så lægger på en bradepande (med bagepapir) og trykker den flad, ca. 1/2 cm tyk.
Bag Pinolen i den forevarmede ovn i ca. 15 minutter, så skulle de gerne se ud som på billedet :-) Dejlig sprøde udenpå, men bløde indeni.
Til sidst vil jeg sige, at jeg selv vælger at bage min Pinole, men du kan også vælge at spise den rå.
Velbekomme !!
Kommentarer
Send en kommentar